Echipa Conferintei de Est a castigat meciul stelelor din NBA.

  • MVP a fost declarat Kyrie Irving, conducătorul de joc de la Cleveland Cavaliers având 31 de puncte, 5 recuperări şi 14 assisturi
  • A fost un record pentru istoria All-Star Game-ului, cele 318 puncte marcate fiind cu 15 mai multe decât precedentul record, 303 puncte, stabilit în 1987.


LeBron James a fost din nou la înălţime, chiar dacă meciul de aseară nu a fost decât unul amical
În fiecare an, cei mai buni jucători din NBA, aleşi de public, lasă deoparte ambiţiile personale pentru o noapte şi fac spectacol. All-Star Game-ul este un exerciţiu excelent de marketing al NBA, o reclamă de 48 de minute prin care liga profesionistă nord-americană demonstrează de ce este cea mai puternică întrecere de baschet a lumii. Calităţile atletice ale unui LeBron James, combinate cu cele fizice ale lui Anthony Davis şi inteligenţa unui Tony Parker sau Chris Paul sunt o reţetă perfectă pentru spectacol. S-a demonstrat şi în acest an, când, surprinzător, Estul a câştigat contra Vestului cu 163-155.


Kyrie Irving a câştigat titlul de MVP după o performanţă spectaculoasă

Durant, cel mai bun marcator

A fost un record pentru istoria All-Star Game-ului, cele 318 puncte marcate fiind cu 15 mai multe decât precedentul record, 303 puncte, stabilit în 1987. De altfel, nicio echipă nu marcase mai mult de 155 de puncte, record stabilit în 2003 de Vest, însă după două reprize de prelungiri. De data aceasta, ambele echipe au marcat cel puţin 155 de puncte în timpul regulamentar. Şi recordul numărului de aruncări de trei puncte transformate a căzut, cele două echipe reuşind 30 aruncări din spatele arcului din cele 100 – record – încercate! Însă cu toate acestea, meciul nu a fost deloc unul cordial. Spre exemplu, LeBron James a reuşit o intercepţie şi un slam-dunk de efect încă de la prima fază a meciului! ”Se tot vorbeşte că Estul e mult mai slab ca Vestul. Am demonstrat că nu e chiar aşa”, a spus superstarul lui Heat. Dovada încrâncenării câştigătorilor e şi că MVP-ul serii, Kyrie Irving, conducătorul de joc al lui Cleveland Cavaliers, a venit din echipa Estului. Irving, care a evoluat sub aşteptări în acest sezon, a încheiat meciul cu 31 de puncte, 5 recuperări şi 14 assisturi, fiind cel mai bun jucător dintr-o echipă care i-a mai avut pe LeBron James (22 de puncte, 7 recuperări, 7 assisturi, 3 intercepţii) şi Carmelo Anthony (30 de puncte, 5 recuperări). Cel mai bun marcator al serii a fost din nou Kevin Durant, care a fost aproape de un triple-double cu 38 de puncte, 10 recuperări şi 6 pase decisive.